perjantai 19. huhtikuuta 2013

Kingston Soft Press Chardonnay Colombard

En tiedä mitä tapahtui, mutta yhtäkkiä mikään siideri ei enään maistunt ja tuli sellainen olo, että voishan sitä vaikka alkaa kokeilemaan erilaisia viinejä. Lukuunottamatta teinivuosien viinikokeiluja en oikeastaan ole juonu viinejä kuin äärimmäisessä hädässä, eli firman pippaloissa ruuan kanssa ja kyllähän ne on alas menny hitaasti, mutta kuitenkin. Töissä tulikin puhetta tästä kokeilun halusta ja työkaverini ehdotti kokeilemaan Chardonay rypäleistä tehtyjä viinejä. Chardonay osoittautui todella "nappivalinnaksi" ja iso kiitos suosittelijalle ;) Tänään kävin Alkosta ostamassa Kingston Soft Press Chardonnay Colombard viinipullon jonka hinta oli jopa 7,37e, eli todella edullinen! Yhden viiinilasin jälkeen tuntuu että tästä puuttuu jotai... Aavistuksen makeampi voisi olla ja ehkä pikkusen kitkerä jälkimaku jää maistumaan. Alkon määritelmä oli seuraava: "Kuiva, hapokas, hedelmäinen, meloninen, hennon mausteinen"... Meloninen tämä on ehdottomasti ja kuiva ja hapokaskin, mutta tästä ei kyllä tullut uutta suosikkia.
Viinilaseista en paljoa tiedä, mutta uudet on kyllä hankintalistalla. Vaikka on kyllä todella vaikeeta uskoa, että lasilla olisi merkitystä makuun. Tutkimisen arvoinen juttu... kunhan vain löydän mieleisen viinilasi mallin...

Viiniä siemaillessa on kyllä ihanaa rentoutua kutomalla ja aloitinkin aikamoisen ikuisuusprojektin. Lastenhuoneen seinät tuntuvat aika kolkoilta ja aloin neuloa sinne viirinauhaa rose mohair langoista. Niitä kun sattuu olemaan vino pino hyllyssä ja vieläpä oikeassa värissä. Ihan muutamasta viiristä ei nauhaa saa, mutta toisaalta on kivaa kun on sellainen työ jonka voi helposti ottaa mukaan ja joka onnistuu myös vaikka järki ei olisi terävimmillään ja sitähän se harvoin on klo.22 illalla. Toistaiseksi ei vielä yhtään valmiina...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti